Excite

Zomerkinderen zijn gezonder

  • © Getty Images
Kinderen die in de zomer geboren worden zijn over het algemeen gezonder dan kinderen die op andere momenten gedurende het jaar geboren worden. Dit blijkt uit onderzoek van Cambridge University. De Daily Mail meldt dat voor het onderzoek de gegevens van maar liefst 450.000 Britten zijn geraadpleegd.

Hieruit kwam naar voren dat kinderen die in de maanden juni, juli en augustus geboren werden bij de geboorte al zwaarder waren. Als volwassenen werden ze langer. Volgens onderzoekers zou dit komen omdat vrouwen tijdens hun zwangerschap van dergelijke kinderen meer zonlicht zien. Hierdoor wordt er dus ook meer vitamine D doorgegeven aan het ongeboren kindje.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat meisjes die in de zomer geboren worden over het algemeen later in de puberteit komen. Ook dat is een indicator van een gezondere toekomst als volwassene. Volgens de hoofdonderzoeker laten de resultaten zien dat de geboortemaand een meetbaar effect heeft op de ontwikkeling en gezondheid van mensen. Er is echter nog meer werk nodig om precies te kijken waar dit aan ligt.

Eerder werd al aangetoond dat kinderen die in de herfst of winter geboren zijn vaker voedselallergieën ontwikkelen op latere leeftijd. Daarnaast hebben mensen die in de herfst geboren worden vaker astma.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021