Excite

Koopadvies: Tips om de ideale zomerjas te kopen

Eindelijk kunnen we onze zomerjassen weer aan! Een zomerjas is vaak één van de duurste investeringen voor onze zomergarderobe. Daarom hoor je eerst goed te kijken welke jas bij jouw figuur en smaak past. Kortom, hoog tijd om een ideale zomerjas te kopen!

Wat voor zomerjas bij welk figuur?

Benen

Ben je gezegend met oneindig lange benen, of ook wel killer legs genoemd? Dan kan je bijna elk type zomerjas goed hebben! Wil je toch iets korter ogen? Dan is het aangeraden om een jas met lage riem aan te schaffen of andere details rondom de heupen. Daarnaast heb je één van de weinige figuren waarbij een lange jas tot - of net iets boven - de enkels fenomenaal staat!

Heb je korte benen? Ga dan voor een korte zomerjas of één die net boven of op je knieën valt. Vermijd vooral lange jassen die ver over de knieën komen, aangezien je op die manier nog korter oogt.

Borsten

Als je kleine borsten hebt, kan je beter een jas kiezen die je taille benadrukt. Vermijd vierkante, korte of vormloze zomerjassen, deze geven je namelijk al gauw een eerder mannelijkere look. Een trenchcoat met een zomerstof is de ideale zomerjas voor jou!

Heb je juist grote borsten en wil je ze minder laten opvallen? Kies dan niet voor accenten, zoals zakken, ruches of rijen knopen rondom je borsten, aangezien ze er alleen maar groter door zullen lijken. Ga voor een zomerjas met een V-hals of een tailleriem.

Buik

Ben je erg onzeker over je buik? Dan zit je helemaal goed met een iets langer model aangezien deze over je volle buik en eventueel lovehandles valt. Een jas met een tailleriem is niet geschikt voor een appelfiguur, tenzij je de riem open laat hangen.

Schouders

Als je smalle schouder hebt, kan je kiezen voor een zomerjas met schoudervullingen of opvallende schouderpartijen. Draag geen jassen met een erg smalle of rechte trechterkraag en kraagloze modellen.

Heb je juist brede schouders, dan hoor je het tegenovergestelde te doen. Ga niet voor een zomerjas met grote of een wijde kraag of modellen met een strakke vorm en uiteraard zonder schoudervullingen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021