Excite

Zo vergroot je je kans om zwanger te worden

Zwanger worden gaat niet voor iedereen even gemakkelijk, in sommige gevallen lijkt het zelfs nooit te lukken. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt proberen om je kans op een zwangerschap te vergroten. Bijvoorbeeld gezond en gevarieerd eten, zodat je lijf de juiste voedingsstoffen binnen krijgt én je baby straks tegelijkertijd ook.
  © Getty Images

Slik foliumzuur

Zodra je probeert met zwanger te raken, is het verstandig om foliumzuur te gaan slikken. Dit mineraal is namelijk heel belangrijk voor de vroege ontwikkeling van ongeboren kinderen. Het vergroot daarmee ook de kans dat een zwangerschap doorzet.
  © Getty Images

Zorg voor jezelf

Het is, zeker als je zwanger probeert te worden, ontzettend belangrijk om goed in je vel te zitten. Dat bereik je door goed voor jezelf te zorgen. Eet dus gezond, maar sport ook, zorg ervoor dat je een stabiele relatie hebt voor je zwanger probeert te worden en minimaliseer stress in je leven.
  © Getty Images

Ken je vruchtbare dagen

Op bepaalde dagen van de maand ben je vruchtbaarder dan op andere dagen. Je kunt deze dagen bepalen met behulp van een ovulatietest. Als je op deze dagen - meestal vlak voor de dag van je eisprong en tijdens je eisprong - seks hebt, vergroot je de kans op een zwangerschap.
  © Getty Images

Blijf rustig

Stress is een belangrijke tegenwerkende factor voor mensen die zwanger willen worden. Wanhoop dus niet te snel als het niet direct lukt. De meeste stellen worden niet binnen drie maanden zwanger en tien procent van de stellen doet er minimaal een jaar over.
  © Getty Images

Sport regelmatig, maar niet te veel

Bij goed in je vel zitten hoort natuurlijk ook regelmatig sporten. Overdrijf hier echter niet mee. Als je overmatig sport, dan kan dit een negatieve invloed hebben op je vruchtbaarheid. Hetzelfde geldt voor té gezond (of beter gezegd: te weinig en mogelijk met te weinig voedingsstoffen) eten. Doe dus alles op een evenwichtige manier, dan is de kans op een zwangerschap het grootst.
  © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021