Excite

Zo koop je de beste voetbalshirts

Voetbalshirts hebben verschillende functies. Ze zijn bedoeld als verzamelartikel, ze worden vaak geruild én ze worden natuurlijk gedragen tijdens het voetballen. Vooral dat laatste is erg belangrijk; dat is ook hét moment waarop de shirts moeten tonen van welke kwaliteit ze gemaakt zijn. Als jij – of iemand uit je omgeving – een groot liefhebber van voetbal is en je wilt voetbalshirts kopen, dan moet je er in ieder geval voor zorgen dat je op deze dingen let!

Het eerste meteen het centrale punt: het waslabel. Een voetbalshirt wordt heel erg smerig. Zweet, modder, soms zelfs bloed: je kunt het zo gek niet bedenken, of het komt op een voetbalshirt terecht. Dit betekent dat je eigenlijk geen shirts kunt kopen die je maar op 30 graden mag wassen. Dan krijg je de hardnekkige vlekken er niet altijd uit. Lees altijd voor de aankoop het waslabel en kijk of je iets kunt vinden dat je met de gewone machinewas op ongeveer zestig graden kunt wassen. Dan zit je zeker goed!

Ook het materiaal is belangrijk. Niet speciaal vanwege het wassen – want daarvoor kijk je immers al in het waslabel – maar vooral vanwege het draagcomfort. Omdat voetbal een intensieve sport is, is het prettig als je tijdens het voetballen niet overmatig gaat zweten. Een ademende stof is belangrijk. Of een stof ademt kun je gemakkelijk zien: een ademende stof voelt ligt, heeft vaak een gaatjespatroon en is niet gemaakt van materiaal dat gaat plakken!

Afbeelding: Flickr account nikoretro

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020