Excite

Zo hou je je latrelatie in stand

Het onderhouden van een latrelatie is niet iets waar je licht over moet denken. Voor veel mensen geldt nu eenmaal: uit het oog, uit het hart. Natuurlijk denk jij dat dat bij jullie anders zal gaan, maar de praktijk wijst nu eenmaal uit dat er maar weinig mensen zijn voor wie een latrelatie werkt. Bedenk dus vooraf goed waar je aan begint: je zult meer bewust met elkaar af moeten spreken, kunt niet altijd samen eten en/of slapen en je bent vaak toch regelmatig tijd kwijt met reizen.

Afspraken en vertrouwen

Aan de basis van een goed werkende latrelatie vind je duidelijke afspraken en vertrouwen. Zonder het maken van duidelijke afspraken over hoe de relatie in elkaar zit en hoe je ze in de praktijk vorm wilt geven, heb je geen fundament. En vertrouwen is natuurlijk juist belangrijk, omdat je wederhelft een groot deel van de tijd niet met jou is. Als je dan om de haverklap denkt dat hij of zij uitgaat en andere mensen ontmoet, en dat je niet lekker zit, dan is de relatie gedoemd te mislukken. Natuurlijk is het belangrijk om hierover te blijven communiceren want zolang er communicatie is, is er tenminste geen of minder ruimte voor interpretatie.

Investeer in elkaar

Een latrelatie is natuurlijk niet alleen voor de leuk, je moet er ook wat voor doen. Door bewust tijd en aandacht in elkaar te investeren, zorg je ervoor dat de relatie de kans krijgt om op te bloeien. Dat is weer goed voor het vertrouwen en maakt misschien wel dat je uiteindelijk toch samen ergens voor wilt gaan.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020