Excite

Zo haal je meer uit je leven

Heb jij soms ook wel eens het idee dat je meer van je leven zou kunnen genieten? Dan klopt dat waarschijnlijk. Veel mensen worden zo opgeslokt door de waan van alledag, dat ze eigenlijk vergeten te leven. En als ze daar achter komen, is het vaak te laat. Hoe kun jij dat voorkomen? In ieder geval door in het 'nu' te leven. Als je dat doet, dan ben je bezig met wat er NU gebeurt. Je leeft dus niet in het verleden en maakt je ook niet druk over de toekomst. Beide periodes zijn op dit moment immers helemaal niet van toepassing! Oefen jezelf in mindfulness, maakt je ook nog slank!
    © Getty Images

Wees dankbaar

Nog iets om jezelf in te oefenen: dankbaarheid. Als je dankbaar leeft, dan ben je jezelf bewust van alle goede dingen in je leven en richt je je minder op wat niet werkt. Als je erkent wat er in je leven allemaal goed is, dan kun je gewoon niet vast komen te zitten in negativiteit. Dankbaarheid maakt je gelukkiger en positiever.
    © Getty Images

Doe wat je leuk vindt

Het klinkt heel egoïstisch, maar dat is het niet: doe gewoon wat je leuk vindt. Waar geniet je van? Je hoeft het niet direct 24 uur per dag te doen, maar laat het vooral niet omdat je denkt dat het niet kan. Je zult merken dat je veel meer geniet van je leven als je aandacht aan jezelf besteedt en dingen doet die JIJ leuk vindt.
    © Getty Images

Stop met 'pleasen'

In het verlengde daarvan: stop eens met het pleasen van andere mensen. Je kunt je hele leven bezig zijn met het andere mensen naar de zin maken, maar uiteindelijk doe je het nooit voor iedereen goed. En jij wordt er ook niet gelukkig van, want het zorgt ervoor dat jouw eigenwaarde eigenlijk afhankelijk wordt van wat andere mensen vinden. Dat voelt niet fijn.
    © Getty Images

Erken wat je hebt gedaan

Je hebt in je leven al een heleboel bereikt. Misschien heb je met succes een opleiding afgerond, op eigen kracht een baan gevonden, alleen die grote reis gemaakt, vrienden gevonden in een periode dat dat lastig leek, of misschien heb je gewoon gisteren gezond gegeten. Wat het ook is: wees trots op wat je hebt gedaan en erken het voor jezelf. Benoem wat je allemaal al bereikt hebt en gebruik deze erkenning om nog meer successen te boeken. Je bent en kunt veel meer dan je denkt!
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020