Excite

Zo bereik je je doelen wél - 4 tips

Ben jij ook iemand die graag doelen stelt, maar ze uiteindelijk niet realiseert? Dan is de kans groot dat dat aan jezelf ligt. Je kunt namelijk wel doelen realiseren, maar je wilt het niet. Je hebt waarschijnlijk nog de verkeerde mindset. En ja, die verkeerde mindset kun je óók hebben als je denkt dat je het doel wél belangrijk vindt. De eerste stap is dus in de juiste mindset terecht komen. Bedenk waarom een doel belangrijk voor je is. Alleen als je het graag genoeg wilt, zul je ook doorzetten op momenten dat het moeilijk wordt.
    © Getty Images

Maak van de gewoonte een prioriteit

Met incidentele acties kom je nergens. Als je echt wilt dat je ergens resultaat in boekt, dan kun je er maar beter een gewoonte van maken. En dat betekent niet alleen dat je moet werken aan het daadwerkelijk zetten van stappen, maar ook aan het opstellen en aanhouden van een vast schema. Sta op een vaste tijd op en ga op een vaste tijd naar bed. Plan activiteiten en houd je aan je schema.
    © Getty Images

Vertel het aan iemand anders

Je aan een afspraak houden die je met een ander gemaakt hebt is vaak veel makkelijker dan je aan een afspraak houden die je met jezelf gemaakt hebt. Je kunt iemand vinden die je scherp houdt, maar je kunt ook iemand zoeken die in hetzelfde schuitje zit als jij, zodat jullie elkaar scherp kunnen houden. Denk er wel aan dat het behalen van doelen voor jullie allebei een prioriteit blijft, anders is de kans groot dat je - of jullie allebei - het er alsnog bij laten zitten.
    © Getty Images

Verdiep je in je doel

Meer te weten komen over je doel, over waarom je dingen doet, over de gewoontes die je hebt en over wat het voor verschil zou maken als je je doel zou bereiken. Dit zijn allemaal dingen die ervoor zorgen dat je doel nog meer gaat leven en dat het dus makkelijker wordt om je ertoe te zetten ook daadwerkelijk actie te ondernemen. Als je bijvoorbeeld fit wilt worden of blijven, is het slim om je te verdiepen in gezonde voeding. Dat kun je doen door boeken te lezen, tv-programma's te bekijken, met vrienden te praten, enzovoorts. Als een onderwerp meer gaat leven, is het ook makkelijker om er iets blijvends mee te doen.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021