Excite

Kan ik zelf gratis geboortekaartjes maken?

Kan ik zelf gratis geboortekaartjes maken?

Ouders verheugen zich altijd op de komst van hun baby. Het nieuws over de geboorte van een nieuweling willen ze graag delen met familie, vrienden en kennissen. Dat kan tegenwoordig op verschillende manieren. Even bellen, een mailtje versturen een sms'je of via twitter de mensen benaderen. Dat is allemaal leuk en aardig en toch zo onpersoonlijk. Op verschillende websites bestaat de mogelijkheid om zelf je kaartje online te ontwerpen en af te drukken. Zelf gratis geboortekaartjes maken is niet zo moeilijk. Vooral met de tekst kan je alle kanten op. Misschien wil je iets aparts en is het wat lastiger voor je om ook zelf het grafische gedeelte te maken. Dat kan door een illustrator worden gedaan die je uiteraard moet betalen.

Grafisch ontwerp ideeën voor je geboortekaartje

Geboortekaartjes komen in allerlei maten en vormen voor. Je kunt kiezen tussen verschillende stijlen. Het is ook handig om een foto in het kaartje te verwerken. Tekeningen van dieren lenen zich hier uitstekend voor. Denk maar eens aan een plaatje of cartoon van de bekende ooievaar. Er zijn genoeg middelen op het internet voorhanden om zelf gratis geboortekaartjes te maken.

Tips voor het bedenken van teksten

Naast de gebruikelijke tekst zoals de naam, de geboortedatum, het gewicht en lengte van je baby, kun je ook een leuk gedicht, rijmpje of een spreuk verzinnen. Denk er aan dat je aangeeft wat de bezoektijden zijn en op welke dagen. Als je familie, vrienden of kennissen in het buitenland hebt wonen, kun je de tekst ook in het Engels laten opnemen. Dat maakt het tot iets bijzonders; je zelf gratis gemaakte geboortekaartje is dan compleet.

Voorbeelden van anderen

Het is verstandig om naar voorbeelden van anderen te kijken. Zowel naar het grafisch ontwerp als de tekst. Op die manier kun je ideeën op doen of wijzigen, geheel naar jouw eigen wensen. Je bent dan beter in staat om de vraag ”Kan ik zelf gratis geboortekaartjes maken?” te beantwoorden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020