Excite

Zelf leren breien? Het is weer hip!

Kun je zelf breien, dan gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open. Zeker met de winter in aantocht kun je genoeg warme truien, vesten, sokken, handschoenen en mutsen gebruiken. Dus waarom zou je die niet zelf breien?

Leren breien: steken opzetten

Om zelf te leren breien begin je, zoals met alles, bij de basis. Bij breien is dat steken opzetten. Op YouTube.com vind je diverse filmpjes die uitleggen hoe je dat opzetten precies aanpakt. Tip: zoek op YouTube naar 'leren breien' en klik het filmpje van 'jessicatromp' aan. In haar filmpje, dat 'breiles 1' heet, wordt heel duidelijk getoond hoe je begint aan je breiwerk. Vind je dit filmpje niet duidelijk genoeg? Klik dan ook eens wat andere filmpjes aan. Heb tijdens het kijken wel alvast je breiwerk bij de hand. Zo kun je direct uitproberen of het jou ook lukt.

Leren breien: basissteken

Nu je de basis hebt geleerd, is het tijd om te beginnen met het echte breiwerk. Dit doe je door je de basissteken eigen te maken. Heb je op YouTube.com net het filmpje gezien van een eerste les, dan kun je op zoek naar een filmpje met als titel 'tricotstreek' of 'basissteken'. Heb je deze onder de knie, dan kun je in principe al breien!

Voor de lol

Even een pauze en toch nog wat leren over zelf breien? Zoek het filmpje 'Breien voor beginners HD' eens op van SimonStudios. Twee Vlamingen zijn op bijna melige wijze bezig het breien uit te leggen en maken het zo net even wat hipper.

Geavanceerd

Klaar voor het echte werk? Kijk dan eens naar filmpjes als 'Een Chanel-tas breien doe je zo!' of leer verschillende steken op breiweb.nl. Oefen genoeg en je kunt straks alles breien!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021