Excite

Zelf bonbons maken in je eigen keuken

Je kunt natuurlijk bij een chocolaterie een workshop bonbons maken volgen. Bij sommige workshops leer je niet alleen bonbons maken, maar bijvoorbeeld ook taart, truffels of zelfs marsepein. De meeste bonbonworkshops kun je volgen met een groep, bijvoorbeeld met vriendinnen, collega’s of familie. Het is gegarandeerd een geslaagde en lekkere workshop.

Maar je kunt bonbons ook zelf thuis maken. Je hebt er verschillende dingen voor nodig. Natuurlijk is chocolade het belangrijkste ingrediënt, maar je hebt ook professioneel gereedschap en kennis nodig. Daarnaast zijn basisrecepten voor het maken van bonbons erg handig.

Als je pas begint met bonbons maken of je wilt het gewoon een keertje uitproberen, dan kun je kiezen voor 'nJoy Chocolate. Zij bieden een basiscursus voor het thuis klaarmaken van bonbons. Ze hebben verschillende pakketten, van de basis tot zeer uitgebreid. In elk pakket zit twee keer 500 gram chocolade en twee keer 250 gram vulling. Natuurlijk kun je zelf je favoriete smaken kiezen. Je krijgt er ook een bonbonmal, een schraper en twee spuitzakken bij. Ook hebben alle pakketten een cursusboekje met uitgebreide uitleg erbij.

Met alle pakketten kun je maar liefst drie keer 500 gram bonbons maken. En de twee uitgebreidere pakketten hebben spullen erbij om het nog makkelijker te maken. Bij het tweede pakket krijg je een digitale thermometer om het ‘temperen’ van de chocolade makkelijker te maken. Het meest uitgebreide pakket heeft een tweede bonbonmal erbij, zodat je nog meer bonbons kan maken. Dat wordt thuis smullen van heerlijke zélfgemaakte bonbons.

Afbeelding: Flickr, Robin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021