Excite

Zeg het met een bloemetje

Het is natuurlijk bijna Valentijnsdag en als je er dan voor kiest om je geliefde bloemen te geven, dan kies je natuurlijk voor een bosje rozen. Met name rode rozen doen het goed bij vrouwen en de roos is natuurlijk de bloem van de liefde bij uitstek. Je kunt ook een bos rode en witte rozen geven. Dat staat voor eenheid. Je hoeft echter niet voor een bos rozen te gaan. Als je geliefde van andere bloemen houdt, kun je ook een andere bloem kiezen. Bloemen hebben verschillende betekenissen.

Is jouw geliefde een gevoelig type? Een gemengde geel/roze bos gerbera’s zal dan zeker in de smaak vallen. Met een bos gerbera’s geef je de boodschap: ‘door jou wordt alles mooier’. Wil je op Valentijnsdag jouw geheime liefde eindelijk de liefde verklaren? Dan moet je dat niet doen met rozen, maar met rode tulpen. Een rode tulp geeft namelijk een liefdesverklaring.

Andere bloemen om iemand mee voor je te winnen, is bijvoorbeeld de amaryllis, die voor betoverende schoonheid staat. Een Provence roos vertelt dat jouw hart in vuur en vlam voor je geliefde staat en een gele chrysant is een bloem voor de voorzichtige liefde. Ook een blauw viooltje met haar hoopvolle boodschap of een anemoon die voor verwachting staat, zijn bloemen die je kunt geven om je liefde te verklaren.

Afbeelding: Flickr, Paparutzi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021