Excite

Werkende moeders hebben ruim uur per dag voor kind

Werkende moeders hebben niet zoveel mogelijkheden om tijd door te brengen met hun kinderen. Uit onderzoek blijkt dat Britse moeders die buitenshuis werken elke dag maar 81 minuten aan hun kind kunnen besteden.

Experts geven aan dat dit niet per se slecht hoeft te zijn, zolang ouders zich maar richten op de kwaliteit van het samenzijn en niet per se de kwantiteit. Als ze alleen even voor en na het werk samen kunnen zitten, moet die tijd wel echt helemaal voor de kinderen zijn.

Niet alle moeders brengen zo weinig tijd met hun kinderen door. Ierse vrouwen blijken bijna 2,5 uur per dag met hun kinderen door te kunnen brengen. In Australië ligt dit percentage maar ietsje lager. In de Verenigde Staten brengen moeders gemiddeld anderhalf uur met hun kinderen door.

Voor veel moeders is het grootste probleem het combineren van huishoudelijke taken en werk. Als de man des huizes ook werkt, komt veel van het huishoudelijke werk alsnog terecht bij de vrouw, waardoor er minder tijd is om met de kinderen door te brengen. Als vaders dan tijd doorbrengen met hun kinderen, is het vaak ‘leuke’ tijd en worden er spelletjes gedaan. Moeders vullen hun tijd met hun kroost vaker met voeren, opletten en het helpen aankleden.

Hoewel experts geen tijd willen plakken op de relatie tussen ouders en kinderen, geven ze wel aan dat het belangrijk is dat kinderen de kans hebben om leuke dingen te doen met hun ouders.

Afbeelding: Flickr account altermark

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020