Excite

Weet meer van de webcam

Het zijn tegenwoordig niet alleen particulieren die gebruikmaken van een webcam. Bedrijven, instanties en gemeenten kunnen ook niet meer zonder hun kleine camera. Zo kun je al jaren overdag op een Belgische tv-zender kijken naar natuurbeelden of livemateriaal van de wintersportgebieden. Ook kun je op websites van gemeenten vaak via de webcam bekijken wat er op dat moment gebeurt.

Zelf kun je een webcam gebruiken om mee te chatten; iets waar een webcam ook veelvuldig voor wordt gebruikt. Het is namelijk lekker makkelijk om op zo’n manier verre contacten te onderhouden. Woont er familie in het buitenland? Mis ze minder door ze toch dagelijks even te zien. Heb je een microfoon bij je webcam, dan creëer je zo het effect van een beeldtelefoongesprek – maar dan zonder de belkosten! Er zijn genoeg webcams te koop waarbij de microfoon is ingebouwd. Je hebt deze al vanaf negen euro.

Sowieso zijn webcams tegenwoordig niet meer zo duur. Natuurlijk ligt het wel aan de beeldkwaliteit wat je betaalt. Zo heb je vanaf zes euro een webcam met een beeldresolutie van 640 bij 480. Wil je er eentje met een resolutie van 1600 bij 1200, dan betaal je zo vijftig tot soms wel honderd euro.

Bedenk daarom eerst waar je de webcam voor wil gebruiken. Wil je dat je oudtante in Australië jou ziet, maar hoeft het beeld niet haarscherp te zijn? Dan zit je met een goedkope webcam ook goed. Ga je je webcam ophangen bij de voordeur, zodat je eventuele inbrekers perfect in beeld krijgt? Dan kun je beter kiezen voor een webcam met een hogere beeldresolutie. Zoek vervolgens bij jouw eisen de laagste prijs op vergelijkingssites.

Afbeelding: Flickr, Xaci Calvo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021