Excite

Webcam: altijd makkelijk!

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een webcam. Wie echter nog niet overstag is gegaan, is dat misschien la het lezen van de talloze mogelijkheden van deze kleine camera.

Een webcam is te vergelijken met een gewone camera, maar dan voor de computer. Alles wat gefilmd wordt, kan direct op de computer bekeken worden. Handig, want dat scheelt heel veel gedoe met kabeltjes. Webcams zijn vrij goedkoop: voor minder dan een tientje heb je er al één.

Maar waarvoor gebruik je zo’n cam nu eigenlijk? Veel mensen zijn bekend met het chatten via de webcam. Dat is echter allang niet meer de enige functie van de cam. Je kunt de webcam bijvoorbeeld ook prima gebruiken als beveiligingscamera. Als je zelf een klein beetje verstand hebt van een juiste afstelling, is dit een heel voordelige oplossing, die je huis weer een stukje veiliger maakt.

Ook kan de webcam gemakkelijk gebruikt worden als babyfoon. Je hoeft dan niet alleen af te gaan op het geluid dat je kindje maakt, maar kunt hier ook beeld bij zien. Ligt de kleine er wel heel lief bij? Met een druk op de knop maak je een foto voor in het fotoalbum!

Bij de aanschaf van een webcam, is het handig om te bedenken waarvoor je deze wilt gebruiken. Vaak bieden de goedkopere camera’s voldoende mogelijkheden, maar is de kwaliteit niet fantastisch. Of dat een probleem is, hangt natuurlijk af van waarvoor je de camera precies in wilt zetten.

Afbeelding: Flickr account ctaloi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021