Excite

Wat zet je voor tekst op een datingsite?

Actrices Halina Reijn en Isa Hoes maken deze week kennis met online dating. Isa durft het niet aan om online haar geluk in de liefde te beproeven, omdat ze bang is dat mensen een lolletje maken van haar zoektocht. Halina heeft haar eerste contactadvertentie al geplaatst, naar aanleiding van een interview in de Volkskrant. Voor hen en iedere andere singles die via een datingsite de liefde wil zoeken zetten wij drie tips voor een tekst op een datingsite op een rij.

Tekst op een datingsite

De tekst op een datingsite is het belangrijkst voor een succesvol online liefdesleven. Daarmee maak je namelijk de eerste indruk, op je profielfoto na natuurlijk. Mannen en vrouwen die graag een relatie willen, zullen hun eerste contact pas maken als je profiel leuk genoeg is. De tekst op je profiel is dus van groot belang.

Een goede tekst op een datingsite bestaat uit drie onderdelen:

  1. 1. Eerst schrijf je iets over jezelf en je eigen persoonlijkheid. Begin met je passies: heb je een stoere baan of een bijzondere hobby, en wat zegt dat over jou? Ben je ondernemend? Sportief of een kroegtijger? Probeer jezelf ook een beetje te vergelijken met ‘de concurrentie’. Ben je een onafhankelijke man of vrouw die solo de onbewoonde wereld wil verkennen of ga je liever met vrienden naar een all-inclusive resort? Wat is anders aan jou in vergelijking met andere online daters?

  2. 2. De tweede stap is een korte tekst op de datingsite over het type dat jij zoekt. Hoewel je natuurlijk niet te kritisch moet overkomen, kan een stukje over jouw droomman of -vrouw eigenlijk niet ontbreken op je dating profiel. Wees daarbij realistisch. Zoek je een zorgzaam type? Iemand die er altijd voor je is? Dan ben je niet op zoek naar een onafhankelijke avonturier. Vind je het belangrijk dat iemand er goed en gezond uitziet, schrijf dan dat je iemand zoekt die goed voor zichzelf zorgt. Maar doe dat niet als je zelf alleen maar kant-en-klaar maaltijden eet. Is dat echt een goede match?

  3. 3. De tekst op de datingsite eindig je met een indruk van hoe jij zelf bent in een relatie. Wil je graag op de bank hangen met je lief na een dag werken, of sport je vier keer per week en heb je alleen tijd in het weekend? Wil je vooral gezelligheid of willen jullie elkaar verzorgen met etentjes en gezelschap? Laat jij je graag verzorgen of vind je het vervelend als iemand de hele dag om je heen draait? Probeer op een duidelijke, maar altijd positieve manier vorm te geven aan je online profiel.

Bezoekers profiel

Wil je de drempel voor een reactie zo laag mogelijk houden? Motiveer dan de bezoekers van je profiel met een korte tekst op de datingsite. Beloof sowieso een bericht terug, of biedt je lezer alvast een drankje aan mocht er een echte date komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021