Excite

Wandeltochten voor iedere wandelaar

Wandeltochten... het barst ervan. Je kunt er alleen op uit trekken, een bepaalde wandelroute volgen of meedoen met een georganiseerde wandeltocht. Zowel voor beginnende als gevorderde wandelaars is er ontzettend veel mogelijk op wandelgebied. En dat niet alleen in Nederland ook het buitenland biedt interessante wandeltochten. Dit artikel helpt je alvast op weg naar een leuk wandelpad.

Wandelen, waar begin je?

Wil je wandeltochten gaan maken, dan kun je natuurlijk goede wandelschoenen kopen en gewoon de deur uitlopen. Maar behalve jouw woonwijk, het nabijgelegen park of het naburige strand biedt Nederland nog ontzettend veel mooie plekjes om te wandelen. Wil je meer halen uit je wandeltochten, dan zou je eens kunnen gaan kijken naar wandelkalenders op internet. Hier vind je wandeltochten die zijn georganiseerd door wandelorganisaties. Het leuke is dat je bij zo'n evenement ook andere wandelaars tegenkomt en zo nieuwe wandelmaatjes vindt.

Behalve vanwege de gezelligheid en het plezier zijn er wandeltochten die een ware sportprestatie zijn. Denk maar aan de Vierdaagse in Nijmegen. Het is een evenement dat dit jaar voor de 96ste keer wordt gehouden en waar bijna 50.000 wandelaars aan meedoen. De echte diehards lopen dan 50 kilometer per dag.

Heb je al gezelschap voor je wandeltochten of trek je er liever alleen op uit, dat kan want er zijn al prachtige routes voor je uitgestippeld. Een leuke en gemakkelijk manier om al wandelend andere delen van Nederland te ontdekken is via de NS-wandeltochten. Je loopt dan eigenlijk van station tot station een deel van een lange-afstandswandelpad. Wil je een langer stuk van zo'n wandelpad afleggen dan zijn er verschillende gidsen verkrijgbaar in de boekhandel.

Wandelen over de grenzen

Word Nederland te klein voor jouw wandelschoenen? Ook in het buitenland zijn er lange-afstandswandelpaden waarover je mooie wandeltochten kunt maken. Je kunt zelfs oude pelgrimsroutes lopen. Maar waar je ook gaat wandelen, bereid je wel goed voor. Zorg voor goede schoenen, kleding en natuurlijk genoeg proviand. En vanzelfsprekend moet je een actuele kaart of GPS meenemen, zodat je niet verdwaald.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021