Excite

Wacht niet langer op de ware liefde

We zijn de afgelopen jaren vanuit Hollywood overspoeld met romantische komedies waarbij een idealistisch beeld wordt neergezet van de ware liefde. Het gevolg? Vrouwen hopen nu massaal dat ze spontaan een knappe en lieve onbekende man tegenkomen om samen oud mee te worden. Helaas ontstaan er maar weinig relaties tijdens het wachten op de ware liefde. Een passieve houding beperkt je zelfs in het maken van je eigen geluk. In dit artikel lees je hoe je de liefde van je leven vindt door zelf de touwtjes in handen te nemen.

Zielsverwanten bestaan niet

Helaas bestaat er geen universele kracht die twee mensen steeds weer samen brengt, zoals in de film Serendipity. Zielsverwanten zoals in Hollywood bestaan niet. Als je een relatie wil, zul je er veel werk in moeten stoppen. Daarbij hoort contact houden, afspreken en werken aan je onderlinge band. In de echte wereld moet je hard werken om een zielsverwantschap te smeden.

Weg met de eisenlijst

Heb je een lijst met karaktereigenschappen waar de Ware aan moet voldoen? Doe die dan meteen weg. We weten dat bij zielsverwanten alles klopt, maar in de echte wereld is niemand perfect. Mr. Right is echt Mr. Good Enough, zoals Carrie al zei in Sex and the City.

Niet iedereen is goed genoeg

Nu je de hoop op de perfecte man hebt opgegeven is het niet de bedoeling om akkoord te gaan met iemand die je niet gelukkig maakt. Echte liefde is gebaseerd op de lange termijn, op jullie gezamenlijk geluk en een veilig gevoel. Als je vriend je hoorndol drijft door zijn gedrag of rare hobby’s ben je beter af zonder hem.

Ups en downs zijn spannend

De perfecte relatie waarin beide partijen altijd zielsgelukkig zijn bestaat niet. Een echte relatie met ups en downs is spannend, verrassend, met ruzies en goedmaakseks, en veel lachen en romantiek. Veel leuker dan die zoete Hollywood romances zonder zorgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021