Excite

Waarom nieuw als je ook tweedehandsboeken kunt kopen?

Elk schooljaar is het weer zo ver. De lijst met verplicht aan te schaffen studieboeken wordt weer gepubliceerd. Na de zomervakantie is dat vaak een rib uit je lijf. Net terug van een dure vakantie, moet je al je reserves weer bijeen rapen om dit te kunnen veroorloven. Nieuwe boeken zijn erg duur. Dat geldt niet alleen voor studieboeken maar ook voor gewone leesboeken. Wanneer je tweedehandsboeken wil kopen, kun je vaak ruim 40% van de nieuwprijs besparen. Dit is dus heel erg gunstig voor je budget.

Waar vind ik tweedehandsboeken?

Er bestaan verschillende opties voor de aanschaf van tweedehandsboeken. Wil je liever persoonlijk een boek op kwaliteit beoordelen, ga dan eens naar De Slegte. Dit is wel de meest bekende boekenketens van Nederland en in elke grote stad is er wel een gevestigd. Bij De Slegte zijn de meeste boeken nog zo goed als nieuw, alleen kunnen ze niet in de reguliere boekwinkels worden verkocht vanwege fabrieksfoutjes. Als je daar niet over valt, kun je gerust prima kwaliteitsboeken aanschaffen. Niet alleen literatuur, maar ook studieboeken zijn bij deze winkels te verkrijgen.

Online bestellen

Blijkt jouw gezochte boek er toch niet bij te zitten, ga dan eens online een kijkje nemen. Genoeg mensen zetten hun (studie)boeken te koop via marktplaats.nl of bol.com. Bij bol.com ben je zowel als koper en als verkoper van tweedehandsboeken heel goed beschermd. Je krijgt dus meestal gewoon waar voor je geld. Het leukste van online bestellen is dat je boek gewoon naar je thuis wordt gestuurd. Mocht je niet tevreden zijn over de aanschaf, dan stuur je het boek gewoon weer terug.

Een overvloed aan mogelijkheden

Al met al zijn er voldoende mogelijkheden om jezelf een beetje geld te besparen met de aankoop van tweedehandsboeken. En indirect help je daarmee ook een beetje het milieu, omdat je met tweedehandsboeken in feite papier hergebruikt.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021