Excite

Waarheen op de eerste date?

Heb je een leuke man of vrouw ontmoet en nog geen inspiratie voor een afspraakje? Dan geven wij je in dit artikel tips voor een locatie voor je eerste date. Waarheen gaat jullie eerste avondje uit?

Bioscoop?

Belangrijk bij een eerste date is dat je elkaar leert kennen. Ga daarom iets doen waarbij je jouw date ook echt spreekt. Een bezoekje aan de bioscoop lijkt makkelijk en veilig, maar als je na de film naar huis gaat, dan weet je nog niet wie de persoon naast je nou echt was. Kies daarom voor iets actiefs én origineels, waarbij je voldoende ruimte hebt om lekker te kletsen. Zo is de kans op een tweede date nog groter.

Actieve date

Heb je te maken met een sportief type? Dan ligt een actieve date voor de hand. Ga voor een competitief uitje, maar houd het wel gezellig. Denk aan bowlen, een potje poolen, midgetgolf of lasergamen. Daarna blus je af met een drankje op de overwinning. Bij actieve dates kun je ook denken aan een bezoekje aan het strand, een wandeling met de hond in het bos, of samen koken en eerst de ingrediënten bij elkaar shoppen op de markt.

Hapje en drankje

Het kan best eng zijn om in een café af te spreken met iemand die je niet goed kent. Toch is een hapje en een drankje de beste manier om snel te weten te komen of je met elkaar door één deur kunt. Een goede manier om het ijs te breken is door een kroeg of restaurant uit te zoeken waarbij je samen een belevenis aangaat. Denk aan een bierproef café, een whiskybar of een wijnproeverij. Erg leuk als je zelf veel kennis hebt, zodat je jouw date iets kunt leren. Ook restaurants op een bijzondere plek zijn aanraders. Eten bij een kasteel, op een boot of ‘dineren in het donker’ bieden de perfecte gelegenheid om van je ‘normale’ eerste date een bijzondere gebeurtenis te maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020