Excite

Vrouwen willen een jongere man

Vrouwen willen jongere man

Traditioneel gezien verwachten we dat vrouwen een oudere vriend zoeken, maar steeds meer vrouwen willen een jongere man daten. Bij het online zijn zowel mannen als vrouwen namelijk op zoek naar een jongere partner. Dat blijkt uit cijfers van een van de grootste online datingsites AYI (de afkorting van Are You Interested?), die informatie van Facebookprofielen gebruikt om mensen te matchen.

Jongere man en vrouw

Het onderzoek richtte zich alleen op singles tussen de 30 en 49 jaar oud. Uit de getallen kwam naar voren dat vrouwen vijf keer zo vaak voor een jongere man kiezen dan een man die ouder is dan zijzelf. Het gaat dan om een leeftijdsverschil van vijf jaar. Ook mannen willen liever een jongere date. Onder de heren klikte 42 procent niet eens op het profiel van een vrouw als zij ouder was dan hij.

Onafhankelijker

Wat trekt vrouwen aan in een jongere man? AYI vermoedt dat vrouwen onafhankelijker zijn geworden en daarom niet noodzakelijk voor een oudere man kiezen die hen (financieel) kan ondersteunen. Uit eerder - wetenschappelijk - onderzoek kwam al eens naar voren dat vrouwen die minstens tien jaar ouder zijn dan hun partner veel meer voldoening halen uit hun relatie dan vrouwen met een oudere partner.

Gevoel van gelijkheid

Volgens sociaal psycholoog aan de Harvard universiteit Justin Lehmiller, zorgt een jongere man bij een vrouw voor een gevoel van gelijkheid. “We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar de traditionele heteroseksuele machtsverhouding in een relatie wordt uitgebalanceerd wanneer de vrouw de oudste is in een relatie. Uit onderzoek is al eens gebleken dat gelijkheid voeding is voor een gelukkige relatie.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020