Excite

Vrouwen willen een handige man

Romantische dinertjes, een mooi lichaam of een spetterend uiterlijk maken voor een vrouw niets uit, zolang hij maar goed kan klussen. Vrouwen verkiezen een handige man boven iemand die goed is in sport of goed kan koken. Dat is gebleken uit een Britse enquête.

Handigheid is sexy eigenschap

Het opvallendste resultaat van het onderzoek was dat vrouwen vallen op mannen die goed kunnen klussen. Maar liefst 74 procent van de vrouwen kiest ‘handigheid’ als meest sexy eigenschap van de man. 61 procent van de vrouwen gaat nog verder en beweert dat ze afknappen op mannen die niet handig zijn. 68 procent is dan ook van mening dat klussen een echte mannentaak is en zou het erg vinden als ze er zelf beter in is dan haar man. Bij klussen denken ze onder andere aan het ophangen van planken, het in elkaar zetten van meubels of de tuin voorzien van een nieuw grasveld.

Sportiviteit en koken

Goed kunnen klussen is voor vrouwen belangrijker dan bijvoorbeeld goed zijn in autorijden, of goed omgaan met geld. De tweede meest sexy eigenschap is sportiviteit. 69 procent van de ondervraagde vrouwen vindt dat een man aanleg moeten hebben voor sport. Op de derde plaats staat ‘lekker kunnen koken’ als goede eigenschap. Mannen die zich thuis voelen in de keuken hebben dus ook een streepje voor.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020