Excite

Vrouwelijk neporgasme vooral uit eigenbelang

Vrouwen die een orgasme faken doen dit niet om hun bedpartner een plezier te doen, maar voor hun eigen belang. Dit blijkt uit een recent onderzoek waarbij onder meer gevraagd werd naar hoe vaak vrouwen doen alsof ze een orgasme hebben, terwijl dit niet het geval is.

De onderzoekers hoopten met het onderzoek te ontdekken waarom vrouwen regelmatig een orgasme faketen en of dit inderdaad was om hun bedpartner te sparen of juist een plezier te doen. Dat maakte de uitkomsten des te opvallender; het draaide vaak helemaal niet om de ander, maar om de vrouwen zelf.

Voor het onderzoek werden honderden vrouwen tussen de achttien en de 32 jaar ondervraagd. Hieruit kwam naar voren dat angst de belangrijkste reden was om een orgasme te faken. Veel vrouwen waren eigenlijk vooral bang voor intimiteit en ook waren ze bang dat hun lichaam niet werkte zoals het eigenlijk zou moeten werken. Om dit te maskeren, werd een orgasme gefaket. Een aantal vrouwen hoopten met een neporgasme ervoor te zorgen dat het vrijen sneller voorbij zou zijn.

Tot slot waren er ook nog vrouwen bij die het juist opwindend vonden om een orgasme te faken. Zij kregen hierdoor een beter gevoel over hun seksleven. Al met al zijn dit best positieve redenen om een orgasme te faken; ze zorgen er in praktisch alle gevallen voor dat vrouwen zich beter voelen over zichzelf of hun vrijpartij.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020