Excite

Vrijgezellen zoeken liefde op koninginnedag

Koninginnedag blijkt voor veel vrijgezellen de uitgelezen mogelijkheid om op zoek te gaan naar een leuke date. Zestig procent van de vrijgezellen hoopt de liefde te vinden op de oranje dag 30 april. Dat blijkt uit een onderzoek van een Nederlandse datingsite onder 1.750 bezoekers. De helft van de ondervraagden vindt Koninginnedag de ideale gelegenheid om de liefde te vinden.

Nieuwe mensen ontmoeten

Koninginnedag wordt door de singels gezien als een goede gelegenheid om veel nieuwe mensen te ontmoeten. Zestien procent van de singles doet daarom extra zijn of haar best om goed voor de dag te komen in een oranje outfit.

Uitgelaten stemming

Het nadeel van een flirt op Koninginnedag is dat het maar moeilijk pijlen is of de desbetreffende vrijgezel geschikt is voor een date. Vaak zijn mensen in een uitgelaten stemming en onder invloed van een borrel. Ook ligt de focus vaak op het eigen gezelschap, en niet op het ontmoeten van nieuwe mensen. De score tot nu toe is dan ook laag: maar een op de tien mensen heeft ooit een verliefdheid ontmoet op Koninginnedag.

Date op Koninginnedag

Van de mensen met een relatie brengt zeventig procent het liefst samen Koninginnedag door. Ook blijkt de feestdag een perfecte gelegenheid voor nieuwe dates; het zou een goede dag zijn om elkaar beter te leren kennen. Als uitje is vooral de vrijmarkt populair, gevolgd door samen in bed de dag doorbrengen (twintig procent) en samen feesten en naar de kroeg sluit de top drie af.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021