Excite

Originele vriendinnen cadeaus

Het is altijd leuk om vriendinnen te verwennen met cadeaus op hun verjaardag. Maar het is natuurlijk niet echt leuk om met iets te komen wat je snel de ochtend van de verjaardag heb gekocht. Wat zijn nu originele vriendinnen cadeaus?

Een high tea

Geef je vriendin een high tea cadeau als ze een zoetekauw is. Een echte high tea bij een bakker bijvoorbeeld. Bij een high tea kunnen dingen worden geserveerd als:

  • Komkommersandwiches
  • Scones
  • Plaatselijke delicatessen, zoals een speciaal soort koekje.
  • Victoria Sponge
  • Cakefruit
  • Enzovoort

High tea komt uit Engeland waar dit ritueel 'afternoon tea' genoemd wordt. Men verwart de termen high tea - een maaltijd voor arbeiders rond 6 uur 's avonds - en afternoon tea vaak met elkaar. De afternoon tea wordt rond 4 uur 's middags genuttigd. Een high tea kan in het hele land; bijvoorbeeld in het Hofje zonder Zorgen in Haarlem.

Zpagettiworkshop

Zpagetti is hip. Dan moet je niet denken aan spaghetti, de Italiaanse pasta, maar aan iets om mee te haken. Zpagetti is een soort garen, vervaardigd uit resten van de textielindustrie. Hier blijven altijd stukjes stof over. Men bedacht dat dit hergebruikt kon worden door er draad van te maken om mee te haken. Kan je vriendin nog niet haken, maar is ze niet geboren met twee linkerhanden? Dan zou een workshop om zpagetti te haken een leuk origineel cadeau zijn. Dit kan onder andere bij het bedrijf Echtstudio. In groepsverband leren de twee dames van Echtstudio de basisbeginselen van het haken en van het haken met zpagetti haken. Tijdens de workshop maak je een handtas die je mee naar huis mag nemen.

Persoonlijk fotoalbum

Wanneer je een vriendschap hebt, zijn er altijd wel leuke of beschamende foto's van gebeurtenissen te vinden. Foto's die eigenlijk thuis horen in een persoonlijk fotoalbum. Een fotoalbum waar je bij elke foto een tekstje zet over die bewuste dag. Leuk om door te bladeren en om herinneringen op te halen. Zo'n album kun je zelf maken - bijvoorbeeld met de techniek van scrapbooking - maar je kunt op het internet verschillende sites vinden die het voor je doen. Albelli.nl is een van die websites. Ook de Hema biedt dit aan.

Wat je je vriendinnen ook cadeau geeft, zorg er voor dat het iets leuks en origineels is!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020