Excite

Voorjaar 2014: wordt het weer zonnig?

Het voorjaar van 2014 is wat weer betreft prachtig begonnen. De temperaturen halen begin maart al recordhoogte. Hoe anders was het vorig jaar rond deze tijd, toen we werden geteisterd met koude oostenwind en temperaturen tot 15 graden onder het vriespunt. De weersvoorspelling voor deze lente is compleet anders. Het voorjaar van 2014 krijgt weer waar we allemaal op zitten te wachten. Veel zon en af en toe een mindere week met regen.

Goede weersvoorspelling

Een goede weersvoorspelling kun je slechts een paar dagen van te voren doen. Over het hele voorjaar van 2014 het weer voorspellen kan alleen als je je baseert op oud-Hollandse wijsheden. Zo hebben we een zachte winter gehad, dat zou duiden op een natte zomer. Daarnaast kunnen we een weersvoorspelling doen op basis van eerdere jaren. Al jarenlang wordt namelijk nauwkeurig bijgehouden hoe het weer in de lente en andere seizoenen is. Daaruit kun je patronen ontrafelen. Tenslotte houden astrologen zich ook met het weer bezig. Wij combineerden dat allemaal en komen tot de volgende weersvoorspelling voor de lente van 2014.

> Het weer in maart 2014

Maart wordt erg zacht, maar vooral tijdens de eerste helft hebben we nog te kampen met veel wind, die soms koud kan aanvoelen. Als op 30 maart de zomertijd begint, kunnen we volop genieten van een ontluikend voorjaar.

> Het weer in april 2014

Niet maart, maar april roert zijn staat in 2014. Hoewel de maand nog zacht begint zal tijdens de tweede week het tij keren. Het blijft regenachtig en bewolkt tot de Pasen op 20 en 21 april. Daarna zal het weer zachter worden, met ook op Koningsdag een fijn lentezonnetje.

> Het weer in mei 2014

In mei zet het mooie lenteweer van April nog even door, maar na Bevrijdingsdag wordt de kans op regen weer groter. Vanaf half mei trekt het weer bij en blijft de zon lang schijnen. Het wordt ook steeds warmer. In de laatste dagen van mei kan het nog stevig gaan waaien.

> Het weer in juni 2014

In juni begint de zomer, maar dat zullen we de eerste week nog niet weten met veel kans op buien en veranderlijk weer. Door de warme winter zal dit ook de maand zijn met veel overlast van muggen en andere insecten. De week rond Pinksteren is bijna ieder jaar erg zonnig, maar daarna volgt waarschijnlijk regen en onweer. We eindigen het voorjar van 2014 met weer koel zomerweer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021