Excite

Voordelig verjaardagscadeau is ook leuk

Consuminderen is helemaal hot: de crisis heeft ervoor gezorgd dat veel mensen met (veel) minder rond moeten komen. Om dan toch nog een leuk leven te kunnen leiden, is er een hele beweging ontstaan die leuke dingen probeert te doen met minder. Nu is het relatief makkelijk om dat voor jezelf te doen, maar als het gaat om een ander, blijkt het toch weer lastiger. Want neem bijvoorbeeld een verjaardagscadeau: is het mogelijk om dit ook voordelig te doen, zonder dat je er meteen uitspringt als consuminderaar? Gelukkig wel!

Het belangrijkste ingrediënt van een verjaardagscadeau is aandacht: een duur cadeau is mooi, maar als je er niet over na hebt gedacht, dan is de kans groot dat de ontvanger er helemaal niets mee kan. Dan wordt het cadeau alleen maar een last, want het is te duur om weg te gooien en vragen of het omgeruild kan worden is ook niet echt een leuke oplossing.

De sleutel tot voordelige en leuke verjaardagscadeaus is voorbereiding: loop aanbiedingen af, leg voorraad aan en bewaar ook kleine producten die je anders weg zou gooien. Zo ziet een eenvoudige fles badschuim er ineens heel anders uit, als deze mooi ingepakt is met lintjes en wat extra proefmonsters. Een cadeautje van een paar euro kan dan zo ineens de uitstraling van een cadeau van tien euro krijgen. Ook cadeautjes die je krijgt en zelf niet gebruikt kun je doorgeven aan anderen. Noteer wel altijd van wie je een cadeau gekregen hebt, zodat je niet per ongeluk iets terug geeft aan de gever.

Afbeelding: Flickr account Claudia Assad

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020