Excite

voetbalshirt van duitsland: supporter van de Duitse Mannschaft?

Duits nationaal elftal

Nederlanders hebben hun 'Oranje', de Belgen hebben 'de Rode Duivels' en Duitsland heeft 'die Mannschaft'. Voetbal is wereldwijd, maar ook in Duitsland zelf een heel populaire sport. Het Duitse nationale elftal presteert vaak behoorlijk goed op EK's en WK's. Een voetbalshirt van duitsland staat dan ook bij vele voetballiefhebbers op het verlanglijstje!

Duitse teamshirt 2012?

Het spelerstenue van Duitsland is al jaren van het merk Adidas. Als grootste en puur Duitse sportfabrikant is dat logisch. Concurrent Nike is bereid veel geld te betalen om de nationale ploegen te mogen kleden. Maar Duitsland zal op dit gebied wellicht nooit overstag gaan.

Het huidige thuistenue is bijna helemaal wit met aan de voorzijde de Duitse vlag heel fijntjes verwerkt. De borst- en rugnummers zijn in de zwarte kleur. Maar op een fan-shirt staan geen nummers. Op dit ogenblik betaalt de supporter ca. 65 euro voor zo'n shirt. Het tenue voor uitwedstrijden is dan weer helemaal zwart.

De nieuwe shirts van de Duitse nationale ploeg zijn reeds uitgelekt. Het betreft het tenue voor het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne in 2012. Normaliter proberen alle ploegen het ontwerp van de nieuwe shirts zo lang mogelijk geheim te houden. Dit om namaak te voorkomen. Dit laatste is echter uitgesloten want aan de kopieerplaag ontsnapt geen enkel sportmerk.

Het nieuwe thuisshirt is opnieuw helemaal wit. De V-hals is behouden, maar is deze keer ook wit en afgebiesd met een dun zwart lijntje. Op de schouders staan de overbekende 3 strepen, ook in het zwart. Nieuw en opvallend zijn 3 schuine strepen aan de voorkant in de kleuren van de Duitse vlag. Het logo van de Duitse voetbalbond mag uiteraard ook niet ontbreken. Het prijkt op de linkerborst van de spelers. Boven dit logo staan weer de 3 zwarte sterren. Deze hebben niets met het merk Adidas te maken in tegenstelling tot wat velen denken, maar met de 3 gewonnen wereldtitels van '54, '74 en '90.

Opvallend in de collectie voor het EK van 2012 is het tenue voor de uitwedstrijden. Daar waar het vroeger helemaal zwart was, wordt het in de nieuwe collectie groen. De details bestaan uit een witte, ronde kraag, witte mouwranden en 3 witte Adidas strepen op de schouders. Omdat het inmiddels 40 jaar geleden is dat Duitsland Europees kampioen voetbal werd (België, 1972) staan deze jaartallen binnen in de kraag tegen de rugzijde.

Te koop?

Op dit ogenblik zijn deze voetbalshirts nog niet verkrijgbaar in de handel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020