Excite

Verwarm je huis met een designhaard

Steeds meer mensen willen een haard in huis. Het geeft natuurlijk warmte, maar is daarnaast heel sfeervol en creëert een rustpunt in de woonkamer. Vaak gooien praktische problemen roet in het eten. Een rookkanaal geeft veel onderhoud. Voor optimaal gebruik moet het kanaal twee keer per jaar gereinigd worden door een schoorsteenveger. Dit kost veel geld, en ook het verstoken van brandhout is kostbaar.

Gelukkig kun je tegenwoordig ook kiezen voor een designhaard. Deze open haarden onttrekken veel minder lucht aan de woonruimte en zijn over het algemeen zuiniger dan ouderwetse haarden. Gietijzeren lamellen bijvoorbeeld zorgen voor een warmtevaste achterwand. Een stalen mantel boven de haard geeft ook veel warmte af, en bij designmantels van glas is de straling nog hoger.

Makkelijker is het natuurlijk als het rookkanaal helemaal geëlimineerd wordt. De designhaarden van Qube bevatten twee blocburners, waarbij alleen waterstof en CO2 vrijkomen bij de verbranding. Er ontstaat dus geen geur, en nog belangrijker, geen rook. Een ander voordeel van haarden zonder afvoerkanaal is dat ze makkelijk verplaatsbaar zijn. Als je de indeling van je kamer zat bent, pak je de haard zo op en zet je hem op een andere plek! Ideaal voor de doe-het-zelf binnenhuisarchitecten onder ons.

Ingebouwde designhaarden zijn zo ver geperfectioneerd dat ze bijna tegen de muur wegvallen. Pas op het moment dat de haard opgestookt wordt merk je pas dat hij er is. Bellfire biedt zulke designhaarden aan. Door een verborgen deur systeem zijn de afmetingen en het ontwerp uniek. De haard kan zonder frame in de muur worden geplaatst waardoor deze haard een hele moderne look geeft aan een oude verwarmingsmethode.

Afbeelding: Flickr, gebruiker kazy79

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020