Excite

Verras je zus of vriendin met een origineel kraamcadeau

Als je zus, buurvrouw, collega of beste vriendin een kindje heeft gekregen dan wil je haar verrassen met een bijzonder kraamcadeau. Waarschijnlijk krijgt de kersverse moeder een heleboel kleertjes voor de jongste aanwinst. Ze zal aangenaam verrast zijn wanneer jij met iets heel anders op de proppen komt.

Leuk voor later is een geboortetegel. Deze oud-Hollandse tegeltjes kun je tegenwoordig laten maken met een zelfgekozen tekst. Neem bijvoorbeeld het gedichtje van het geboortekaartje over, of schrijf zelf een boodschap of een wens voor de kleine. Zo’n tegel is heel geschikt om nu op te hangen op de kinderkamer, en een blijvende herinnering voor later.

Net zo blijvend is een kit waarmee je een hand- en voetafdruk van de baby in gips kunt maken. Later zal de jongen of het meisje versteld staan, wanneer hij of zij die kleine handjes en voetjes ziet. Net zo mooi als afdrukken in het zand, maar een afdruk in gips is voor eeuwig.

Heel bijzonder is het om de kleine een persoonlijk boekje cadeau te geven. Bestaande verhalen worden aangepast, zodat de hoofdpersoon de naam van het kindje draagt. Wat een verrassing! Zo’n boekje is ook hartstikke leuk voor de moeder: zij zal het verhaal over haar eigen zoontje of dochtertje ongetwijfeld nog vele malen met plezier voorlezen.

Heeft de kleine een grote broer of zus? Ook die heeft wel een cadeautje verdiend. Laat een t-shirt bedrukken met de tekst ‘Grote Broer’, of ‘Grote Zus’. Ieder kind is blij met zijn kleine broertje of zusje, en dit T-shirt zullen ze vol trots dragen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Vincent Teeuwen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020