Excite

Verjaardag? Feestelijke ideetjes voor een kinderpartijtje

Een verjaardag? Feestelijke ideetjes voor een kinderpartijtje zijn er genoeg! Voor zowel binnen als buiten.

Kinderfeestjes worden tegenwoordig steeds groter en duurder. Naar het pretpark gaan is veel normaler dan vroeger en wanneer je thuis blijft, is dat in de ogen van sommigen bijna een doodzonde. Gelukkig maakt het voor de meeste kinderen geen verschil en vinden spelletjes als koekhappen en zaklopen met recht net zo leuk.

Thema's

Kinderfeestjes kun je heel goed organiseren rondom een bepaald thema. Je kunt bijvoorbeeld ook je inrichting op aan passen aan het thema. Bij het thema Halloween bijvoorbeeld zet je overal pompoenen neer en hang je spinnenwebben neer, terwijl je bij het thema Oud-Hollands bijvoorbeeld klompen en kaas als decoratie kan gebruiken. Er zijn nog veel meer thema's te bedenken. Denk aan de favoriete prinses van de jarige of tv-serie die heel veel jonge kinderen geweldig vinden.

Doe-feestjes thuis of ergens anders

Bij een kinderfeestje thuis horen natuurlijk spelletjes. Denk aan ouderwetse spelletjes als koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen, een ei op een lepel heel naar de overkant brengen. Ook kun je bijvoorbeeld bellen blazen halen. Vooral kleinere kinderen vinden dit geweldig. Of je kunt met de kinderen een cake gaan versieren of een kijkdoos maken. Iets knutselen is altijd wel een geslaagde bezigheid.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het kinderfeestje buiten het huis te doen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan zwemmen of aan potten bakken. Ook een film gaan kijken in de bioscoop is een optie. Let er wel op: kinderfeestjes naar de bioscoop of het zwembad pakken natuurlijk duurder uit dan een supergeslaagd feestje thuis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020