Excite

Hoe leer je verhalen schrijven?

Verhalen schrijven is een geliefde hobby van veel mensen. Het leukste is het natuurlijk als je er heel goed in wordt en je je verhalen kunt publiceren. En wie weet kun je er zelfs wel geld mee verdienen. Maar om te beginnen moet je eerst weten waar je terecht kunt voor je eerste lessen in het schrijverschap.

Tips om verhalen te leren schrijven

Verhalen schrijven kun je heel gemakkelijk thuis leren. Er zijn verschillende aanbieders van schriftelijke opleidingen die cursussen voor verhalen schrijven aanbieden. Het voordeel is dat je hiervoor niet de deur uit hoeft en de opleiding in je eigen tempo kunt doen.

Je kunt verhalen schrijven ook klassikaal leren. Bij veel volksuniversiteiten kun je een cursus creatief schrijven volgen. Hier leer je de basisbeginselen om een goed verhaal of eventueel een roman te schrijven. Het leuke hiervan is, dat je met medecursisten in de klas zit. Zo krijg je niet alleen direct feedback van de aanwezige leraar, maar ook van mensen die net als jij willen leren een goede auteur te worden.

Om verhalen te leren schrijven kun je ook even op vakantie gaan. Regelmatig worden er door ervaren auteurs schrijfworkshops gegeven in binnen- en buitenland.

Houd je je schrijfstudie het liefst dicht bij huis en zo voordelig mogelijk; op internet vind je veel tips en oefeningen voor het schrijven van verhalen. Ook kun je vragen stellen in forums en je verhalen door medeauteurs laten beoordelen. Een interessante website voor beginnende en ervaren schrijvers is schrijven.org. Bij deze website hoort ook het magazine 'Schrijven' dat veel informatie geeft. Verder is hier ook een online academie waar je veel kunt leren.

Doe mee aan schrijfwedstrijden

Wil je weten hoe goed je bent in verhalen schrijven? Doe dan mee aan schrijfwedstrijden. Er zijn regelmatig tijdschriften, uitgevers en websites die een verhalenwedstrijd organiseren. Hierbij kun je eventueel geldprijzen winnen. Nog mooier is, dat je in beeld komt als schrijver. Iets wat voordelig kan uitpakken als je je verhalen wilt publiceren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021