Excite

Veilig speelgoed voor je baby

Baby’s zijn een kwetsbare groep en het is belangrijk dat het speelgoed wat je ze geeft, veilig is. Zo moet veilig speelgoed in Europa voldoen aan bepaalde eisen, alleen dan krijgt het een CE-merk. Je weet dan dat het speelgoed veilig is.

Maar kijk ook goed naar bepaalde waarschuwingen op de verpakking. Wanneer er op speelgoed staat ‘niet geschikt voor kinderen beneden de drie jaar’ moet je er goed op letten dat je baby het speelgoed niet in zijn handjes kan krijgen. Doordat baby’s, maar ook peuters, graag dingen in hun mond stoppen zijn losse of kleine onderdelen een gevaar voor hen.

Het beste is om je baby stoffen speelgoed te geven, zeker als hij nog geen half jaar is. Zorg voor groot speelgoed dat hij niet in zijn mondje kan stoppen en let er ook op dat het speelgoed onbreekbaar is, zodat je kindje zich niet kan bezeren.

Knuffels zijn bij uitstek geschikt speelgoed voor baby’s en als er dan ook nog iets in piept of rammelt, zal je kindje het zeker leuk vinden. Het voordeel van stoffen speelgoed zoals knuffels is dat je het ook kunt wassen, als het vies is geworden. Zo heeft je baby altijd een fris speeltje bij zich.

Hangend speelgoed is ook geschikt voor baby’s, zoals bijvoorbeeld een mobile. Maar ook een muziekdoos kan een intrigerend speeltje zijn voor je kindje. Hierbij geldt wel dat je het doosje het beste naast je baby kan neerzetten, zodat hij er niet bij kan, maar het wel kan horen en zien.

Afbeelding: Flickr, Summer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020