Excite

Van wie komt jouw anonieme Valentijnskaart?

Valentijnskaarten worden al heel lang verstuurd. De oudst bekende Valentijnskaart stamt uit 1415 en werd verstuurd door hertog Charles van Orléans. Hij zat in de gevangenis van de Tower of London en stuurde de kaart uit zijn vrouw. Deze kaart is in het British Museum in Londen nog altijd te bewonderen.

Vroeger was het de gewoonte om Valentijnskaarten anoniem te versturen. Nu gebeurt het ook nog wel eens. Krijg je een anonieme Valentijnskaart via de post? Het kan lastig zijn om erachter te komen van wie de kaart afkomstig is. Sommige afzenders zetten een hint in de kaart erbij, over hun identiteit. Staat er in jouw kaart geen hint?

Je zou kunnen proberen om het handschrift te achterhalen. Als je een aantal mogelijke afzenders in gedachten hebt, zou je kunnen vragen of ze iets voor je op een blaadje willen schrijven. Natuurlijk met een woord erbij wat ook op je kaart staat, zo kun je handschriften vergelijken. Vind je dit te opvallend? Je kunt ook een vriend of vriendin aan de mogelijke afzenders vragen of zij een Valentijnskaart gestuurd hebben.

Natuurlijk worden er ook steeds meer Valentijnskaarten via internet gestuurd. Als je dan een anonieme e-card krijgt, is het makkelijker om de afzender te achterhalen. Zo biedt Kaartenhuis de mogelijkheid om de afzender van je anonieme Valentijnskaart een mail terug te sturen. Je anonieme Valentijn kan er dan alsnog voor kiezen om zich bekend te maken. Dat is makkelijker en sneller dan handschriften vergelijken.

Afbeelding: Flickr, Karen Horton

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021