Excite

Van daten naar een vaste relatie

Voor kinderen is de stap van daten naar een relatie helemaal niet relevant: zij gaan niet uit, maar vragen iemand direct om 'verkering'. Voor jongeren en volwassenen is dat een stuk lastiger; er is een heel schimmig gebied en je moet oppassen dat je daar niet te lang in blijft hangen.

Eerste stappen

Bijna elke relatie begint met een date. Of beter gezegd: met een aantal dates. Misschien ken je elkaar al uit je vriendengroep of van je werk, en wil je kijken of er misschien meer in zit. Dan doe je dat tijdens een eerste date. Je ontdekt of je elkaar in een andere setting - helemaal 'alleen' met z'n tweetjes - ook nog iets te melden hebt. Maar dat kun je na een date nog niet zeker weten. Ga daarom, zeker als er een minimale klik is, altijd op een tweede date. Soms zijn mensen tijdens een eerste date zo zenuwachtig, dat er helemaal niets van terecht komt. Ze komen niet uit de verf en missen hun kans. Maar het kan ook zijn dat het supergoed klikt. Dat is echter geen garantie op een succesvolle tweede date.

Voor de zekerheid is het altijd handig om er ook nog een derde date aan te plakken. Misschien ben je dan wel uitgepraat, of merk je dat de klik alleen maar sterker wordt. Als dat laatste het geval is, dan heeft de overstap van daten naar een relatie vooral te maken met lef: je moet dit onderwerp dan ter sprake brengen, ook als je het liever niet doet.

De overstap

Je krijgt alleen duidelijkheid over jullie status, als je het erover hebt. Vraag daarom de ander gewoon of hij of zij de overstap van daten naar een relatie wil maken. Dan weet je ook direct hoe de ander erin staat én of hij of zij exclusief met jou uitgaat, of er ook nog een ander op nahoudt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021