Excite

Valentijnskaartjes mogen niet meer anoniem

  • © Getty Images
Valentijnsdag is een tijdje uit de gratie geweest bij singles, maar dat lijkt inmiddels helemaal voorbij te zijn. Valentijnskaartjes zijn weer helemaal terug van weggeweest. De meeste ontvangers hebben echter liever wel dat er een afzender op staat. En dat geldt overigens ook voor verzenders: van de verliefde verzenders wil 55,4% dat er een naam op staat, van de ontvangers heeft 69,6 procent het liefst een afzender op de kaart. Dit blijkt uit een onderzoek dat Relatieplanet uitvoerde.

De datingsite ondervroeg hiervoor 5.122 Nederlandse vrijgezellen. Ruim 90 procent van deze vrijgezellen hoopt op Valentijnsdag iets te horen van een geheime aanbidder. De meeste mensen hebben dit het liefst via een kaartje. Ruim de helft van de vrijgezellen heeft aangegeven zelf iets te willen sturen.

Aan de Nederlandse vrijgezellen die meewerkten aan het onderzoek werd ook gevraagd met welke Nederlandse vrijgezel zij wel een beschuitje wilden eten. Barry Atsma scoorde hoog; hij kwam op nummer 1 terecht. Dat is niet verrassend; vorig jaar werd hij al verkozen tot meest begeerde vrijgezel van Nederland. Ook populair waren Rick Engelkes, Boer Tom uit Boer Zoekt Vrouw en Bram Moszkowicz.

Het kan overigens ook behoorlijk mis gaan met Valentijnskaartjes: de ondervraagden werd ook gevraagd naar één van de grootste Valentijnsafknappers. Een groot deel van de aanbidders gaf aan dat een bericht dat ontvangen werd van de verkeerde aanbidder een grote afknapper was.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021