Excite

Een valentijnkaart versturen

Een valentijnkaart versturen: waarom doen we dit eigenlijk?

De reden voor het versturen van een valentijnkaart begint met de geschiedenis van Valentijnsdag. Een van de legendes vertelt het verhaal van bisschop Valentijn in de tijd van keizer Claudius II in Rome. Deze bisschop huwde mensen, ongeacht of ze wel of niet geloofden in God. Algauw kwamen mensen overal vandaan om zich door deze bisschop te laten trouwen. Natuurlijk bleef zoiets niet opgemerkt en werd bisschop Valentijn gevangen genomen en ter dood veroordeeld. Volgens de legende gebeurde dit op 14 februari. En vlak voor zijn ophanging stopte hij een meisje een kaart toe waarop stond: "Van je Valentijn." En, tadaa, de valentijnkaart was geboren.

Wat voor kaart verstuur jij met Valentijn?

Wat voor kaart ga je sturen? Ga je voor een e-card of voor een kaart van papier? Dit is een persoonlijke keuze, al is een kaart van papier meestal leuker om te krijgen. Bij een e-card kun je echter weer animaties gebruiken die de boodschap op je kaart versterken.

Wat schrijf je op de valentijnkaart?

Je kunt er een heleboel opzetten. Ga bijvoorbeeld voor een Valentijnsgedicht. Dat gedicht hoeft niet perfect te zijn en ook niet elke zin hoeft te rijmen. Het gaat natuurlijk om de boodschap. Vaak is het al genoeg dat iemand weet dat je het gedicht zelf bedacht hebt. Een gedicht is uiteraard vooral leuk als je iemand al beter kent. Ook kun je natuurlijk dingen in de trant van 'Ik houd van jou' erop zetten. Of schrijf de hele kaart vol met redenen waarom je van hem of haar houdt.

De afzender

De afzender is altijd een belangrijk punt bij een kaart voor 14 februari. Zet je eigen naam erop of toch alleen kusjes, anoniem? Als je de kaart bijvoorbeeld aan je geliefde stuurt, dan kun je je naam erop zetten. Al zal je geliefde het met een anonieme afzender ook wel kunnen raden.

Stuur je de kaart naar iemand die jou (nog) niet zo goed kent, dan kan het leuk zijn om een anonieme afzender erop te zetten. Een anonieme afzender zorgt voor een hoop spannende raadsels. Zou hij of zij het wel of niet weten?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021