Excite

Voor Vaderdag knutselen je kinderen zo wat moois

Natuurlijk kun je uit alle folders die je de weken voor Vaderdag krijgt, een prachtig vaderdagcadeau kiezen. Maar je maakt alle vaders heel erg blij met een zelfgemaakt cadeau van de kinderen. Wacht dus niet wat de juf of meester bedenkt, maar ga voor Vaderdag knutselen met de kinderen. Hier volgen wat ideetjes.

Voor Vaderdag knutselen is echt niet moeilijk

Zelfs met twee linkerhanden ben je in staat samen met de kinderen deze ideetjes om voor Vaderdag te knutselen, uit te werken. De een is nog simpeler dan de andere. Ook voor de materialen hoef je niet ver. Iedereen heeft wel wat lijm, verf, kleurpotloden, karton en wat oude kleding in huis. Naast een uurtje samen plezier is het hoogtepunt wel wanneer op Vaderdag pappa straalt met zijn zelfgemaakte cadeau.

De afgeknipte mouw

Van een oud overhemd knip je de mouw af en maak die nat. Doe hem daarna in de behangerslijm, vorm hem tot de gewenste vorm en laat het hard worden. Ondertussen versier je een ondergrond en maakt je van dik karton de omtrek van de hand van je kind. Die schilder je en je plakt er een blokje van die stickervelletjes op. Alles opplakken, laten drogen en je hebt een prachtig memobord.

Het zonnetje in huis

Koop een stenen bloempot en beschilder die in vrolijke kleuren met versieringen. Doe er een leuk plantje in of nog beter een zonnebloemzaadje. Schilder op de bovenste rand 'het zonnetje in huis' en klaar is je cadeau.

Een kei van een vader

Misschien heb je wel een flinke kei in de tuin, anders zijn ze bij tuincentra vast te koop. Beschilder hem in mooie kleuren en daarna maak je hem af door er 'je bent een kei van een vader' op te schilderen of te schrijven met een (watervaste) viltstift. Lak hem daarna af. Leuk als presse papier op het bureau.

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je de uitwerking zoveel mogelijk door de kinderen moet laten doen.

Maak iets moois van Vaderdag

Met de bovenstaande tips voor Vaderdag knutselen is, mits je ze goed uitvoert, succes verzekerd. Veel werk zit er niet in. Binnen twee uur, met soms wat wachten vanwege de droogtijd, heb je een fantastisch vaderdagcadeau. Een beetje van jou en nog meer van de kinderen en vader zal echt verrast zijn met wat hij krijgt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021