Excite

Uren speelplezier met houten speelgoed

Houten speelgoed gaat vaak veel langer mee dan gewoon plastic speelgoed. Kinderen kunnen er dan ook veel meer plezier aan beleven. Twijfel je of hout wel een veilig materiaal is voor speelgoed? Dat is niet nodig omdat veilig speelgoed voorzien moet zijn van een CE-merk. Wil je het toch zelf nog controleren? Dan kun je er op letten of het hout niet splintert. Ook mogen er bij houten speelgoed geen spijkers gebruikt worden, kinderen zouden zich eraan kunnen bezeren. Daarom wordt er meestal lijm gebruikt. Schroeven komen ook voor, maar deze moeten wel verzonken zijn.

Erg leuk voor kinderen is het houten speelgoed van BERG Toys. Zij hebben Moov bedacht. Dit is niet zomaar houten speelgoed, het zijn bouwpakketten waarmee kinderen zelf hun eigen speelgoed in elkaar kunnen zetten. Zo kun je een skelter ervan maken, een step of een scooter. Heb je er genoeg van? Dan kun je het uit elkaar halen en op een andere manier weer in elkaar zetten. Met de drie pakketten zijn er verschillende constructies te bouwen.

De grootste producent van houten speelgoed is het Zweedse Brio. Al sinds 1884 maakt dit bedrijf houten speelgoed. Brio is bekend van de houten treintjes, waarmee je zoveel circuits kan maken als je zelf wilt. Je kunt er veel rails voor kopen, maar ook allerlei tunnels, bruggen en gebouwen. En natuurlijk zijn er veel treintjes te koop. Zo is dit houten speelgoed goed voor uren speelplezier.

Afbeelding: Flickr, Takashi Kiso

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020