Excite

Wat te doen bij twijfel over je relatie?

Twijfel hoort bij het leven. Twijfel over je relatie dus ook. Iedereen heeft wel eens zijn bedenkingen bij zijn relatie. Maar als de twijfel aanhoudt, weet je je soms geen raad. Is het tijd om de relatie te verbreken of zal de twijfel wel weer wegzakken? Hieronder enkele tips die je kunnen helpen bij twijfel over je relatie.

Tip 1: Zet je gedachten op een rijtje

Als je zelf niet helder hebt waar de twijfel over je relatie vandaan komt, is het moeilijk om het probleem op te lossen. Vaak helpt het om je gedachten op te schrijven. Geschreven woorden zijn vaak al een stuk inzichtelijker dan de warboel van gedachten in je hoofd.

Tip 2: Praat erover met je vrienden

Twijfel over je relatie is vaak moeilijk uit te spreken. Als je er eenmaal over gepraat hebt, voelt het vaak alsof je niet meer terug kunt. Verlies je echter niet in dit gevoel, het kan heel verfrissend zijn om de visie van iemand anders eens te horen. Je vrienden kunnen jouw relatie beter van een afstandje bekijken en zien soms dingen die je waar je zelf nog niet bij hebt stilgestaan. Andermans gedachten over jouw problemen kunnen soms helpen sneller een oplossing te vinden.

Tip 3: Praat erover met je partner

Hoe moeilijk het ook is, het is vaak verstandig om je partner te vertellen dat je twijfelt aan jullie relatie. Samen kunnen jullie dan werken aan de dingen die missen in je relatie. Ook als je twijfel slechts een gevoel is, is het soms goed om je partner erover te vertellen. Als je je twijfel voor jezelf houdt, schep je een afstand en dat is nooit bevorderlijk voor je relatie.

Tip 4: Neem de twijfel serieus

Tot slot is het belangrijk om je twijfel serieus te nemen. Als je onzekerheid over je relatie aanhoudt, zelfs nadat je hebt geprobeerd om je relatie te verbeteren, kan het soms beter zijn om de relatie te verbreken. Volg bij twijfel over je relatie in ieder geval je gevoel, dat is tenslotte ook wat jullie bij elkaar heeft gebracht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021