Excite

tweedehands speelgoed: waar is dit te vinden?

Veel mensen kopen tegenwoordig veel tweedehands. Tweedehandse meubels, auto's, computers. Noem het maar op en men koopt en verkoopt het. Maar waar is tweedehands speelgoed te vinden?

Waar is tweedehands speelgoed te vinden op het internet?

Speelgoed dat tweedehands is, is vooral te vinden op sites als Speurders.nl en Marktplaats.nl. Op deze sites wordt speelgoed waarvoor de kinderen te groot zijn geworden verkocht en vaak is dat voor een prikkie. Betaal je in de winkel 90 euro, dan kun je het online soms best voor 30 of 40 euro krijgen. Natuurlijk geldt dit niet voor alles. Zo blijft gebruikte Playmobil zijn waarde behouden en dit geldt ook voor bijvoorbeeld Lego en houten blokken. Ook Barbiepoppen van Mattel worden vaak niet voor heel veel minder weg gedaan.

Vind je tweedehands speelgoed in de winkel?

Ook wordt er regelmatig in supermarkten speelgoed aangeboden via speciale borden daarvoor in de supermarkten. Hier hangen kaartjes waarop staat wat de mensen willen verkopen. En ook op dagen als 30 april is er heel veel tweedehands te vinden op de vrijmarkt waar de kinderen met hun oude speelgoed een centje bij willen verdienen. Vaak is het op de vrijmarkt veel goedkoper dan op marktplaats.nl. Bovendien komen er bij een vrijmarkt geen verzendkosten bij.

Na aanschaf

Als er tweedehands speelgoed is gekocht, is het altijd slim om dit te ontsmetten. Dit kan met Dettol, maar uiteraard moet het product er wel tegen kunnen. Dingen als knuffels of speelkleden kunnen in de wasmachine en ook plastic speelgoed kan in een bak water worden schoongemaakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020