Excite

Waar koop je tweedehands boeken?

Antiquariaten

Tweedehands boeken zijn op vele plaatsen te koop. Een winkel die gespecialiseerd is in tweedehands boeken is een antiquariaat. In bijna elke stad vind je wel zo'n antiquariaat. De boeken daar zien er goed uit en je kunt er ook oude boeken vinden die niet meer nieuw te koop zijn. Ook koopt een antiquariaat jouw oude boeken in. Bij antiquariaten kun je van alles vinden, niet alleen romans, maar ook stripboeken, woordenboeken of atlassen. Een speciaal soort antiquariaat is de winkelketen De Slegte. Naast de in- en verkoop van tweedehands boeken kun je daar ook nieuwe ramsj boeken kopen.

Bibliotheken

Een andere plek waar je aan tweedehands boeken kunt komen is in de bibliotheek. Meestal leen je gewoon boeken in de bibliotheek, maar vaak gaan oude boeken die niet meer gelezen worden in de verkoop. De prijzen van de boeken liggen vaak niet hoger dan één of twee euro. En het zijn niet alleen oude, versleten boeken. Boeken van gesloten vestigingen worden ook wel eens op deze manier verkocht en daar kunnen zelfs bijna nieuwe boeken tussen zitten. Wanneer je in de bibliotheek bent, moet je de stellingen met boeken voor de verkoop zeker niet vergeten.

Rommelmarkten

Mensen die van hun oude boeken af willen, verkopen deze vaak op een rommelmarkt. Het aanbod op een rommelmarkt verschilt en dat kan een nadeel zijn, maar daar staat tegenover dat je wel kunt onderhandelen met de verkoper over de prijs. In de meeste gemeentes worden er ook wel eens boekenmarkten gehouden waar je boeken kunt kopen, maar de verkopers zijn vaak handelaren of antiquariaten, waardoor de prijzen hoger zijn dan op een gewone rommelmarkt. En vergeet op Koninginnedag de vrijmarkten niet, daar kun je ook zeker leuke boeken vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020