Excite

TV-marathons kijken kan wijzen op depressie

  • © Getty Images
Kijk je ook graag een aantal afleveringen van je favoriete tv-serie achter elkaar? Dat blijkt niet heel erg goed te zijn voor je gezondheid. Dit zou namelijk een indicatie zijn van een depressie of eenzaamheid. Mensen die zich niet zo goed voelen, spenderen over het algemeen meer tijd aan hun series. Daarmee verwaarlozen ze echter wel hun werk, relaties en soms zelfs familie.

Onderzoekers van de University of Texas vinden dat tv kijken daarom niet meer gezien mag worden als een onschuldige verslaving en dat mensen wel twee keer na mogen denken voor ze lang voor de tv gaan zitten. Het kan namelijk ook leiden tot fysieke vermoeidheid en andere problemen, zoals obesitas.

Opvallend is dat mensen over het algemeen goed weten dat ze niet steeds een nieuwe aflevering moeten starten, maar toch de behoefte voelen om door te kijken. En die drang weerstaan blijkt heel moeilijk te zijn, zeker met de onbeperkte toegang tot films en series via diensten als bijvoorbeeld Netflix waar de nieuwe aflevering automatisch start.

Steeds meer mensen kijken series en het merendeel kijkt het liefst ook zoveel mogelijk achter elkaar. Netflix heeft alleen in het Verenigd Koninkrijk al meer dan 3 miljoen abonnees. Amazon Prime Instant Video heeft er meer dan 1,2 miljoen en Sky heeft er 10 miljoen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021