Excite

Tuinhuisjes: kant-en-klaar of zelf bouwen?

Een tuinhuis bouwen is niet erg moeilijk. Let er wel op dat je een vergunning krijgt. Dit is niet altijd nodig, dus zoek uit hoe het zit en of het in jouw situatie nodig is. Je wilt natuurlijk niet dat je achteraf het tuinhuisje moet verplaatsen of verwijderen als je geen vergunning hebt.

Je kunt kant-en-klare pakketten kopen waar je een tuinhuis mee kunt bouwen. Dit is vaak met hout en het is erg gemakkelijk in elkaar te zetten. Deze worden door aannemers aangeboden. Je kunt ook iemand een tuinhuis laten ontwerpen en het met steen maken. Er zijn architecten die rekening houden met je eisen en wensen.

Voordat je überhaupt een tuinhuisje plaatst, moet je je afvragen hoe groot het moet zijn en hoeveel ruimte er eigenlijk beschikbaar is. Wat moet er in het tuinhuisje en wat is het precieze doel van het huisje? Zorg dat je beter weet wat je wilt, zodat het makkelijker is om iets te kiezen.

Wanneer je mensen voor je laat werken bij het tuinhuisje, zoals bijvoorbeeld een architect, een bouwbedrijf of een aannemer, dan kan het raadzaam zijn om verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Kijk wat de prijs is voor de klus en welke voorwaarden ze hebben. Zo kun je makkelijker uitzoeken met wie je zaken wilt doen.

Afbeelding: Flickr account mira66

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020