Excite

Tuinhuis: bouwmateriaal kiezen

Hout is ongetwijfeld een van de meest gebruikte bouwmaterialen voor de realisatie een tuinhuis. Het is zeker niet het enige materiaal dat voor de productie van tuinhuisjes wordt gebruikt.

Voor- en nadelen afwegen

Een tuinhuis is samengesteld uit verschillende onderdelen. We hebben daarbij de keuze uit heel wat materialen. Al deze materialen hebben zowel voor- als nadelen die we, voor onze definitieve keuze, tegen elkaar moeten afwegen.

Beton voor fundering

Bij het kiezen van het tuinhuis bouwmateriaal is de fundering ongetwijfeld een van de belangrijkste onderdelen van onze constructie. Voor de realisatie van de fundering wordt hoofdzakelijk beton gebruikt. De bouw van de fundering kunnen we ook realiseren met behulp van houten palen, bij voorkeur uit hardhout.

Wanden en dakbedekking

Hout is ook voor de wanden van ons tuinhuis beslist een van de belangrijkste en meest gebruikte materialen. We kunnen ook kiezen voor zowel metalen tuinhuisjes als voor constructies in kunststof. Voor onze dakbedekking hebben we de keuze uit de klassieke dakpannen, maar ook shingles of dakleer en leien kunnen we hiervoor gebruiken.

Kies steeds voor kwaliteitshout

Bij het kiezen van het voor ons tuinhuis juiste bouwmateriaal komen er verschillende houtsoorten in aanmerking. Elk van deze houtsoorten heeft zijn eigen kwaliteiten met zijn voor- en zijn nadelen. We kiezen bij voorkeur voor een kwaliteitsvolle, harde en dus duurzame houtsoort. Op die manier gaat ons tuinhuis zonder al teveel problemen levenslang mee. De keuze van de beste houtsoort is niet altijd even gemakkelijk, aangezien we bij onze keuze uiteraard ook met het beschikbare budget moeten rekening houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020