Excite

Tips voor een romantisch diner

Een romantisch diner thuis kan net zo gezellig zijn als een etentje buitenshuis. Gezelliger nog zelfs, want je hoeft niet te wachten tot de ober eindelijk met de kaart bij je komt of tot je diner daadwerkelijk op tafel verschijnt. Daarnaast ben je gezellig met z’n tweeën en hoef je je niet te genereren als je partner jou tijdens het diner een zoen geeft.

Kies je voor deze gemakken en wil je thuis een romantisch diner voorbereiden, dan is de aankleding natuurlijk een van de belangrijkste dingen. Gebruik voor deze gelegenheid je mooiste serviesgoed en je mooiste tafelkleed. Doe niet teveel lampen aan, maar gebruik kaarsjes om sfeer te creëren. Je kunt er daarnaast voor kiezen om wat wierook te branden en zet op de achtergrond ook wat muziek op. Dat verhoogt de sfeer zeker!

Vind je het moeilijk om een gerecht te kiezen voor het diner wat je wil bereiden voor jou en geliefde? Maak het vooral niet te ingewikkeld. Een simpel gerecht waar je goed in bent, kan net zo lekker smaken als iets ingewikkelds. Als je iets maakt, wat je al kent, zorgt het er ook voor dat je veel relaxter bent. Een moeilijk gerecht kan nog wel eens voor stress zorgen.

Je kunt bijvoorbeeld spaghetti klaarmaken en het op een bord opdienen, zoals in de film Lady en de Vagebond. Als dat geen succes wordt! Serveer de spaghetti met basilicum, een lustopwekkend kruid dat ook nog eens zorgt voor een frisse adem. Met deze tips heb je gegarandeerd een romantische avond met je geliefde.

Afbeelding: Flickr, Lars Plougmann

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021