Excite

Tips om beleefd een date af te wijzen

Je wordt uitgevraagd op een date, maar hebt eigenlijk helemaal geen zin om met die persoon uit te gaan. Misschien zie je de persoon niet zitten, misschien heb je geen zin om te daten, of misschien heb je er nu gewoon even geen tijd voor. Het maakt niet uit waarom je 'nee' zegt, dat is helemaal aan jou. Maar hoe breng je dat een beetje beleefd?
    © Getty Images

Wees eerlijk

Het belangrijkste én misschien ook wel het moeilijkste: wees eerlijk. Het kan ongemakkelijk zijn om aan te geven dat je iemand niet ziet zitten, maar het is veel ongemakkelijker als je zegt dat je geen tijd hebt en vervolgens wel met iemand anders uitgaat, of diegene het steeds weer blijft vragen.
    © Getty Images

Bedank iemand

Zet je vriendelijkste gezicht op, lach beleefd en geef aan dat je het aardig vindt dat diegene je mee uit vraagt, maar dat je 'nee' zegt. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je een reden moet geven. Dat hoeft helemaal niet, als je dat niet wilt. Gewoon beleefd weigeren is ook meer dan genoeg.
    © Getty Images

Benadruk je antwoord

Je kunt je 'nee' nog extra benadrukken door aan te geven dat je een relatie hebt en dat je dus niet wilt daten, of door aan te geven dat je die persoon alleen als een gewone vriend(in) ziet, net wat van toepassing is. Op die manier houd je de vrager ook niet aan het lijntje, maar geef je duidelijk aan dat daten geen optie is, ook niet op een later moment.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021