Excite

Wat zijn de beste tips om van je eerste date een succes te maken?

Mischien heb je wel een leuke collega of heb je iemand via internet leren kennen. Na weken om elkaar heen draaien, heb je de ander eindelijk mee uitgevraagd. Een eerste date is altijd spannend! Deze kan namelijk allesbepalend zijn. Het is belangrijk om een goede indruk te maken. Bij sommige mensen gaat het vanzelf, maar anderen moeten meer uit de kast halen. Er komt nog heel wat bij kijken, dus wat goede tips voor de eerste date zijn nooit weg.

Wat ga je doen op je eerste date?

Een eerste date kun je het beste zo gewoon mogelijk houden. Het is de bedoeling dat je de tijd voor elkaar kunt nemen, dus ga bijvoorbeeld ergens wat drinken of eten. Zo kun je op je gemak met elkaar praten. Een snackbar is geen optie! Maar een driesterrenrestaurant is misschien iets teveel van het goede. Kies voor een locatie waar je jezelf op je gemak voelt en waarvan je weet dat de service goed is. Anders tips voor een eerste date zijn bijvoorbeeld:

  • Een wandeling maken
  • Picknick
  • Naar de film gaan (wel in combinatie met wat drinken en/of eten, zo kun je nog even napraten!)

Je gedrag en uiterlijk op de eerste date

Een goede eerste date begint met de juiste voorbereiding! Allereerst is je uiterlijk belangrijk. Je wilt wel dat de ander je aantrekkelijk vindt. Overdrijf hier echter niet mee, zorg wel dat je jezelf blijft! Zorg voor een verzorgd voorkomen!

Een aantal punten zijn belangrijk als je een succes wilt maken van je de eerste date:

  • Zorg dat je op tijd bent. Je kunt beter iets te vroeg zijn dan te laat. Begroet de ander met drie zoenen, dat komt wel zo beleefd over.
  • Wees altijd geïnteresseerd in de ander. Bedenk bijvoorbeeld van tevoren vragen en luister goed naar wat de ander te zeggen heeft. Heb het niet alleen maar over jezelf! Kijk de ander aan tijdens een gesprek. Het is een grote afknapper als je om je heen gaat zitten kijken.
  • Over een aantal zaken kun je het beter niet hebben, zoals exen, slechte gewoontes en eigenschappen en ziektes. Ook met geklaag en gemopper maak je een negatieve indruk!
  • Betaal altijd zelf tijdens de eerste date!

Na afloop van de eerste date

Vaak merk je tijdens de date al of het klikt of niet. Maar andere mensen zijn wat voorzichtiger of verlegen en laten hun gevoelens niet zo goed zien. Laat de ander weten dat je de date gezellig vond, maar wacht nog even met het maken van een tweede date. Kijk een aantal dagen aan of de ander initiatief neemt. Is dit niet geval, bel dan zelf. Gaat de ander er niet op in, dan is het gevoel, ondanks de tips voor de eerste date waarschijnlijk niet wederzijds.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020