Excite

Thuis fitnessen op een loopband

Met een loopband kun je altijd wandelen, joggen of hardlopen wanneer het jou uitkomt. Of het buiten nu regent of stormt, je kunt gewoon trainen. In het begin kan een loopband raar of ongemakkelijk aanvoelen, het lopen op een loopband is namelijk verschillend van het lopen op de weg. Om dat te beperken hebben veel loopbanden vaak een schokabsorberende loopmat.

Behalve een schokabsorberende matzijn er meer dingen waar je rekening mee moet houden. Het is het beste om een loopband te kiezen met een zo breed mogelijk loopvlak, dat loopt het fijnst en het verkleint de kans dat je per ongeluk naast de band stapt. Let ook op het vermogen van de motor, een zo groot mogelijk vermogen gaat veel langer mee, vooral als je er veel mee traint. Ook kun je kiezen voor een geluidsarme motor.

Een goede loopband heeft ook vele extra opties. Zo kun je je hartritme laten meten tijdens de training met bijvoorbeeld een handpulse systeem. Er zijn ook loopbanden waarbij je een apart cardio pulse set kunt aansluiten. Bij de meeste loopbanden heb je ook keus uit vele trainingsprogramma’s en vaak kun je zelfs de hellingshoek instellen, zodat het net lijkt alsof je berg op wandelt of hardloopt. Woon je klein en wil je toch een loopband? Kies dan voor een inklapbare loopband, die kun je overal opbergen, bijvoorbeeld onder het bed.

Afbeelding: Flickr, maHidoodi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020