Excite

Thee kan altijd

Thee kan zorgen voor pure ontspanning. Het is een drankje dat je bijvoorbeeld ’s ochtends of 's middags kunt drinken. Sommige mensen drinken thee altijd met een speculaasje erbij, terwijl andere mensen de hele dag thee drinken. Je hebt zwarte thee, groene thee en witte thee. Er wordt gezegd dat de groene thee erg gezond is: dit klopt ook wel. Dit betekent echter niet dat zwarte thee slecht is. Alle soorten thee kan goed voor je lichaam zijn, zeker wanneer je er geen suiker in doet.

Thee wordt verbouwd in landen als Maleisië, Sri Lanka en India. Er zijn grote theeplantages en het is echt een must om deze eens te bekijken. Vaak zijn er ook winkeltjes waar je thee kunt kopen. Verser dan deze thee kun je het niet krijgen. Het is sowieso een echte aanrader om te zien hoe de thee wordt geplukt en wat het proces hierna is.

Behalve de traditionele thee, zijn er tegenwoordig ook veel kruidentheeën. Deze thee is gemaakt van kruiden en kan een helende werking hebben. Pas echter op voor de bekende afslankthee. Ondanks dat het een natuurproduct is, is het niet goed voor je lichaam. De thee kan een laxerende werking hebben en dit is enorm schadelijk voor je darmen.

Thee kun je kopen in de supermarkt, maar ook in speciale theewinkels. In deze theewinkels kun je vaak net wat apartere theesoorten vinden, of leuke pakketten die je cadeau kunt geven aan iemand.

Afbeelding: Flickr account laurelfan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020