Excite

Tips voor teksten op huwelijksuitnodigingen

De meeste mensen trouwen maar één keer. Natuurlijk wil je dat alles die dag perfect geregeld is. Maar ook de tijd die er aan vooraf gaat is belangrijk. Hoe laat je je familie, vrienden en bekenden weten dat je elkaar het jawoord gaat geven? Dat wil je op een persoonlijke en bijzondere manier doen. Maar originele teksten voor de huwelijksuitnodigingen verzinnen zonder al teveel clichés te gebruiken is zo makkelijk nog niet!

Keuzes

Met een bruiloft in het verschiet valt er een hoop te regelen en te kiezen. Driedelig pak of toch niet, de kleur van de bloemen, wat te eten bij het diner, welke muziek moet er gedraaid worden. Je kunt dus best wat hulp gebruiken bij deze beslissingen. Nadat de datum geprikt is en de locatie geboekt, is de uitnodiging aan de beurt. En ook hier komen de nodige keuzes bij kijken. Veel of weinig tekst, klassiek of modern, foto of geen foto, alles is mogelijk. De trouwkaart is eigenlijk een voorproefje van de bruiloft. Ben je van plan een heel informeel feest te houden, dan laat je dit ook zien op je trouwkaart. Ook maak je via de kaart duidelijk wie er de hele dag uitgenodigd zijn en wie alleen tijdens het feest of de receptie.

Inspirerende websites

Wanneer je zelf geen inspiratie hebt voor een leuke, persoonlijke tekst op de trouwkaart, zijn er op internet gelukkig genoeg websites om je te helpen. Op bruiloftsite.nl vind je bijvoorbeeld allerlei voorbeelden van teksten die mensen gebruikt hebben voor hun trouwkaart. Ook zie je daarbij de trouwkaart zelf afgebeeld. Natuurlijk neem je niet een anders idee over, maar het kan je wel op weg helpen! Een andere leuke website is ThePerfectWedding.nl. Op deze website vind je ook allerlei andere handige informatie over het voorbereiden van een bruiloft. Op trouwkaart.nl vind je teksten zelfs geordend op thema. Bijvoorbeeld speciale teksten voor een huwelijk met kerkelijke inzegening, of een tekst voor als je kinderen hebt en gaat trouwen.

Jullie kunnen niet meer terug!

Wanneer je hebt nagedacht over de vormgeving en tekst, en je helemaal tevreden bent over de kaart, dan kan deze naar de drukker. Laat de kaart voor de zekerheid door meerdere mensen controleren. Een spelfout zit in een klein hoekje! En dat zou zonde zijn. Aan de hand van de gastenlijst kun je bepalen hoeveel kaarten er gedrukt moeten worden. Daarna is het een kwestie van adressen schrijven en sturen maar! Nu kunnen jullie niet meer terug!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021